Intrebari frecvente

INTREBARE:Cum cumpar obiecte de pe site?

RASPUNS:Sunt 3 variante:

1.Sunati la numarul de telefon din CONTACT si comandati piesa dorita.Cereti detalii despre obiect,despre livrare si despre orice aspect legat de vanzare.

2.La fiecare produs aveti un formular pentru opinie/comanda,la fel ca la rubrica CONTACT unde este acelasi formular.Pe acesta treceti obiectul dorit si datele dvs pentru livrare,inclusiv numarul de telefon.In scurt timp veti fi contactati telefonic pentru confirmare si stabilirea tuturor detaliilor referitoare la livrare.

3.Puteti face comanda direct prin e-mail la adresa argintart@gmail.com.Aici veti trece datele dvs de contact pentru livrare,inclusiv numarul de telefon.In scurt timp veti fi contactat telefonic pentru confirmare si detalii referitoare la livrare.

 

INTREBARE:Obiectele sunt din argint masiv sau sunt suflate cu argint/argintate?

RASPUNS:Toate obiectele de pe site sunt din argint masiv de diverse puritati.Argintul este un metal moale si pentru a fi folosit sub forma unor obiecte de uz comun,el trebuie aliat cu diverse metale,cel mai comun fiind cuprul.Astfel argintul poate avea puritate de 950/1000,925/1000,875/1000,800/1000 sau diverse alte concentratii stablite de standardele tarilor unde sunt facute piesele.

 

INTREBARE:Cum stim daca obiectele de pe site sunt din argint masiv si nu argintate sau din alte metale comune?

RASPUNS:Obiectele de pe site sunt verificate de catre specialistii Directiei verificare si marcare metale pretioase din cadrul ANPC.Pentru obiecte exista certificate oficiale de expertiza care atesta ca acestea sunt din argint masiv.De asemenea toate piesele au marcaje specifice argintului,aplicate conform legilor din tarile de origine.ATENTIE!Eliberarea unui certificat de expertiza dureaza 1-3 zile,in functie de disponibilitatea ANPC.Obiectele comandate se livreaza dupa obtinerea certificatului de expertiza.

 

INTREBARE:Obiectele de pe site sunt originale sau reproduceri/copii?

RASPUNS:Toate piesele prezentate sunt originale,au fost facute in perioada indicata in descriere.Nu avem reproduceri/copii.

 

INTREBARE:De ce nu sunt mai multe bucati din acelasi produs?

RASPUNS:Toate piesele prezentate sunt unice si produse de cele mai multe ori individual,cu exceptia seturilor(de lingurite,de tacamuri,de pahare etc)

 

INTREBARE:Piesele prezentate pe site sunt noi?

RASPUNS:Nu,acestea sunt piese facute acum multe zeci sau sute de ani.Fiecare piesa are propria sa istorie si urme de utilizare.Descrierea produsului arata starea acestuia alaturi de pozele prezentate.

 

INTREBARE:Piesele se pot vedea inainte de cumparare?

RASPUNS:Suntem un magazin on-line si vanzarile se fac prin intermediul firmelor de curierat.In momentul primirii produsului il puteti verifica cateva minute.Pe site exista la fiecare obiect o descriere amanuntita si poze de detaliu,ca sa va puteti face o parere despre obiecte.Totusi,daca doriti sa vedeti piesele inainte de cumparare,nu este nici o problema.Pentru stabilirea unei intalniri sunati la numarul de contact sau folositi formularul de contact.

 

INTREBARE:Obiectele prezentate pe site pot fi folosite pentru uz cotidian?

RASPUNS:Da,pot fi folosite fara probleme.Totusi,pentru anumite piese,mai ales pentru cele foarte vechi,se recomanda grija in utilizarea lor.Acestea trebuie manevrate cu atentie pentru a le feri de lovituri sau alte probleme.

 

INTREBARE:Obiectele necesita o intretinere speciala?

RASPUNS:Argintul este un metal destul de rezistent.Piesele pot fi folosite fara probleme.Totusi,trebuie sa aveti grija la curatarea lor de praf,de urme de utilizare,de resturi alimentare etc.Nu folositi niciodata masina de spalat vase pentru obiectele din argint.Sarea si compusii chimici din produsele de curatare pentru masinile de spalat pot afecta grav piesele.De asemenea,nu folositi bureti abrazivi,creme abrazive,bicarbonat sau pasta de dinti pentru curatare.De cele mai multe ori e de ajuns o spalare doar cu apa.

 

INTREBARE:Prefer ca piesele sa fie stralucitoare.Cum se pot intretine asa?

RASPUNS:Argintul oxideaza in timp si se acopera cu o pelicula denumita patina.Unii prefera aceasta patina,altii prefera ca obiectele sa fie stralucitoare.Pentru a curata si da luciu pieselor,recomand sa folositi produse profesionale care se gasesc in magazine de bijuterii,pe internet sau sa apelati la bijutieri.In momentul in care cumparati un produs,ne puteti cere sa fie curatat.

 

INTREBARE:La cumpararea unei piese de pe site se ofera factura/chitanta fiscala?

RASPUNS:DA,se ofera bon fiscal si la cerere factura fiscala pentru persoane fizice.Pentru persoanele juridice se ofera obligatoriu atat factura cat si bon fiscal.Conform legislatiei in vigoare platile in numerar sunt limitate la 5000 RON/zi astfel ca pentru sume peste aceste valori trebuie folosite transferurile bancare iar platile vor fi facute in contul firmei.